Paine cu secara si rozmarin Pregătesc maiaua cu 12 ore înainte, 200 gr.

Secara o pun în combinaţie cu albă 650, 1:2. Adică 200 gr secară şi 400 gr albă.

Apă: 350 gr, având în vedere că maiaua mea e pregătită 1:1, adică e lichidă.

Aluatul iese mai moale şi mai lipicios, dar după perioada de autoliză îşi revine ca şi elasticitate.

Adaug sarea în proporţie de 2% faţă de cantitatea de făină, şi rozmarin 0,8%.

Nu pun mult rozmarin pentru că este foarte aromat.

În rest, tehnica tradiţională: fermentare 2 ore jumătate, dospit 8 ore la frigider, copt 40 de minute la temperatura maximă a cuptorului.

 

Calendarul evenimentelor

Atelier de inițiere în prepararea pâinii cu maia  

  • sâmbătă, 28 octombrie 2017, 9.00-12.00, București. Inscrierile s-au incheiat.
  • sâmbătă 18 noiembrie 2017, 9.00 - 12.00 București

Atelier de cozonaci cu maia

  • sâmbătă 9 decembrie, 10.00 - 12.00, București

înscrieri

Noutăți

MamaPan

 Înțarc copil, caut bonă

Rețetele sunt bune, produsele repetabile. Brutăresele muncitoare. Furnizorii aleși pe sprânceană, procedurile clarificate si imbunătățite. Până si ...

citește pe blog

Atelier de pâine cu maia 

N-am mai scris de mult despre ateliere, deși sunt activitățile mele preferate și mi-e tare drag de ele. Dar sunt atât de obosită cu munca de rutină a brutăriei, încât și o postare pe blog....

 citeste pe blog

 
Go to top