Painr alba cu seminte de inAm pregătit maiaua cu 12 ore înainte: 200 de grame maia integrală de grâu hrănită 1:4:3. Ca să obţin 200 de grame maia, am pus în vas 25 de grame maia din maiaua-mamă şi am omogenizat cu 100 gr făină integrală şi 75 ml apă plată.

La vremea potrivită am adăugat peste ea 600 de grame de făină 650 "7 spice", 360 de gr apă plată Bucovina, 12 gr sare neiodată Naturalia şi 100 gr seminţe de in. Am frământat puţin şi mi-am dat seama că aluatul mai cere apă. Am mai adăugat 20 de grame ca să ajung la consistenţa normală.

Am lăsat aluatul la fermentat 2 ore, apoi l-am format oblong şi l-am pus în forma de cozonac. L-am acoperit cu plastic şi l-am băgat la frigider (6 grade). 

După 8 ore de frigider, direct în cuptorul încins la maxim și cu aburi, pun forma de cozonac cu aluatul în ea.

Calendarul evenimentelor

Atelier de inițiere în prepararea pâinii cu maia 

sâmbătă 27 ianuarie 2018, 9.00 - 12.00 București

înscrieri

Noutăți

MamaPan

 Înțarc copil, caut bonă

Rețetele sunt bune, produsele repetabile. Brutăresele muncitoare. Furnizorii aleși pe sprânceană, procedurile clarificate si imbunătățite. Până si ...

citește pe blog

Atelier de pâine cu maia 

N-am mai scris de mult despre ateliere, deși sunt activitățile mele preferate și mi-e tare drag de ele. Dar sunt atât de obosită cu munca de rutină a brutăriei, încât și o postare pe blog....

 citeste pe blog

 
Go to top