Pâinea este unul din cele mai răspândite alimente din lume, iar atunci cănd este pregatită într-un mod cât mai natural, are o extraordinară valoare nutritivă. Pâinea este unul din simbolurile cele mai puternice ale umanității. Pâinea este hrană pentru trup, minte si spirit.

Atelierdepaine.ro este punctul de întâlnire pentru cei care vor să învețe să facă pâine de casă cu maia și să afle despre diferite feluri de mâncare bio, care se pot alătura în mod armonios acestei pâini minunate.

Este un loc pentru cei care sunt dispuși să facă un mic efort pentru sănătatea lor și a familiilor lor,

... pentru cei preocupați de hrana sănătoasă și gustoasă,

... pentru susținătorii ideii de slow-food, care știu că plăcerea de a mânca merge mână în mână cu tradiția și cultura gastronomică,

... pentru cei care vor să elibereze de iresponsabilitatea industriei alimentare,

... pentru cei care vor să regăsească dimensiunea sacră a “banalului” act de a mânca.

Atelierele mele de inițiere se adresează în mod particular persoanelor ocupate, care printre alte o mie de lucruri pe care le au de făcut într-o zi, vor să fie în stare să facă și o pâine bună. Vă învăț să faceți pâini folosind măsurători și cântăriri minime, fără să aveți nevoie de rețete sau de veselă și instrumente de bucătărie speciale.

Mai există și ateliere de cozonaci românești, de baghete franțuzești, de pâini rusești integrale, sau de aluaturi moi, adresate celor care vor să-și îmbogățească portofoliul de pâini. Mai sunt și atelierele de nutriție ... dar cele mai dese și importante sunt atelierele de inițiere în pâinea cu maia de zi cu zi. Pentru grija pe care ne-o purtăm nouă înșine și celor din jurul nostru.

O pâine mai bună este începutul drumului spre o viață mai bună.