E o plăcere să faci pâine. Este sănătoasă, hrănitoare și gustoasă. Pui pe masă celor dragi ceva deosebit. Dar pe deasupra este și foarte eficient pentru economia gospodăriei, ceea ce, pentru timpurile astea, contează.

Ca exemplu să luăm pâinea zilnică, să zicem albă cu in. Cea mai gustoasă şi mai nepretenţioasă în a se asorta cu diverse mâncăruri.

600 de grame de făină 650 "7 spice",

400 de gr apă plată Bucovina,

12 gr sare neiodată

100 gr seminţe de in

Costuri: 1,6 lei făina albă + 0,7 lei făina integrală pentru maia + 0,9 lei apa + 2,5 lei inul + 0,05 lei sarea = 5,75 lei pâinea de 1 kg, sănătoasă, frumoasă şi gustoasă. Dacă mai punem la socoteală şi gazele sau curentul pentru cuptor, preţul unei pâini de 1 kg devine 6 lei.

Cu 6 lei găsiţi pâinea aceea în pungă, feliată, 500 de grame, grâu întreg sau nu mai ştiu cum se numeşte, care nici nu se apropie ca şi consistenţă, gust şi beneficii nutritive, de pâinea cu maia.

Sau: 1 kg de pâine identică cu a noastră, de cea mai bună calitate, de la Naturalia sau Tartelier, costă 20 de lei.