Pâine Oshawa:
- 200 gr făină integrală de grâu
- 100 gr mălai
- 100 gr făină de hrişcă
- un pumn de stafide galbene neînmuiate
- un pumn de miez de nucă în bucăţi mici
- 3 gr sare
- 40 gr maia integral
- 240 ± 10 gr apă plată sau de izvor
- 20 ml ulei de floarea soarelui/măsline/susan
Amestecăm făinurile cu uleiul şi apa, cu sarea şi maiaua, şi frământăm bine 2 minute.
Dăm drumul la cuptor la minim (aprox. 90 de grade) şi formăm nişte chifle potrivite ca mărime şi grosime.
Le aşezăm pe tava pe care am pus o foaie de copt şi le punem la cuptor.
Le lăsăm 45 - 60 de minute, până când încep să se rumenească.
Cuptorul nu trebuie preîncălzit şi nici aluatul nu trebuie lăsat la fermentat sau dospit.