Tot despre clubul pâinii cu maia

Am răspuns comentariului lui Liviu, dar am simţit apoi nevoia să fac şi o postare din asta, poate o văd mai mulţi aşa. E vorba despre o idee care se coagulează în noosferă şi sunt sigură că dacă nu ne iese nouă concretizarea ei, vor reuşi alţii. Bravo lor!

DSC_02041

Deocamdată e doar o denumire, un titlu, o ştampilă. Ce e dedesubt trebuie creat de la zero, de noi toţi, iubitorii şi făurarii de pâine cu maia. Chiar în timp ce scriu asta, Bianca răspunde la commentul de dinainte:

“Noi suntem interesati .La vara ne oferim sa punem la dispozitie cuptorul de paine cu lemne (cred ca 1 zi/luna va fi suficient) ca sa testam coacerea intr-un asemenea cuptor.”

Deci ceva e aici, e clar, punem mâna şi ajutăm copilul să se nască?
Încă nu mi-e limpede cum va fi acest “club”, dar vreau să încerc prin metoda trial and error să împing înainte o asemenea construcţie. Dacă devine o struţo-cămilă pe parcurs, o lăsăm baltă, încercare a fost, încercare a rămas.
Experienţa de sâmbătă devine pe zi ce trece mai luminoasă. S-a lăsat de-a lungul zilelor ce au trecut, cu schimb de maia, de bannetoane, de făinuri, nu mai zic de informaţiile şi cunoştinţele noi. Aşa ceva ar trebui să se întâmple mai des. Cum oare? Poate primul pas ar fi să aflăm câţi doritori de asemenea evenimente sunt. Mă gândesc la invitaţi speciali care să ne împărtăşească din experienţele lor. Mă gândesc la degustări de pâine şi vin. Mă gândesc la asezonarea maialei cu alte concepte sănătoase. Eu spaţiul îl am, timpul la fel, deschidere nu mai vorbesc. Planuri nu am, modele nu am.

DSC_02591

Dar voi? Voi ce ziceţi?

6 thoughts on “Tot despre clubul pâinii cu maia

 1. iulian

  Va marturisesc unul din gandurile mele ascunse si care nu-mi da pace de mai mult de 2 ani, de cand am venit aici…sa organizez aici la noi, o ” tabara ” anuala a brutarilor amatori si in care sa facem si sa vorbim despre ceea ce ne place noua mai tare…painea cea de toate zilele.
  Acum, cu aceasta noua initiativa, indraznesc sa sper ca la un moment dat se va intampla si asta, sanatosi sa fim. Vorba aceea…” Va fi Lazare, va fi….”
  Asa ca, in speranta ca nu va fi doar un club “bucurestean”…I’m in !

  Despre planuri…vad ca deja ai sugerat cateva posibile teme ale intalnirilor, Sunt sigur ca pe parcurs ne vor veni si alte idei….

  Despre modele…sunt sigur ca ele exista, ramane sa vedem daca si ce putem noi aplica din acestea.

 2. Ioana

  dragilor, va doresc sa devina international clubul asta, nu numai national! cred ca puneti usor-usor mina, umarul si mai ales sufletul la renasterea adevarului in Romania. va sustin de la departare fizica deocamdata si, cind o sa pot ajunge la voi, ma alatur!

 3. Corina

  Iulian, e minunata invitatia ta! Sa dea Domnul sa putem materializa tabara la tine, cat mai frumos cu putinta! Multumim!

Comments are closed.