• Paine Oshawa200 gr făină integrală de grâu
  • 100 gr mălai
  • 100 gr făină de hrişcă
  • un pumn de stafide galbene neînmuiate
  • un pumn de miez de nucă în bucăţi mici
  • 3 gr sare
  • 40 gr maia integral
  • 240 ± 10 gr apă plată sau de izvor
  • 20 ml ulei de floarea soarelui/măsline/susan

Amestecăm făinurile cu uleiul şi apa, cu sarea şi maiaua, şi frământăm bine 2 minute.

Dăm drumul la cuptor la minim (aprox. 90 de grade) şi formăm nişte chifle potrivite ca mărime şi grosime.

Le aşezăm pe tava pe care am pus o foaie de copt şi le punem la cuptor.

Le lăsăm 45 - 60 de minute, până când încep să se rumenească.

Cuptorul nu trebuie preîncălzit şi nici aluatul nu trebuie lăsat la fermentat sau dospit.

 
Go to top