Am început să fac pâine cu maia în 2010 printr-un concurs de împrejurări, şi de atunci tot fac pâine. Am urmat un curs de brutari la Federaţia Bucătarilor din România, un altul de baghete franțuzești și fougasse la Paris, am câştigat un premiu pentru antreprenoriat cu proiectul intitulat “Brutăria”, am consiliat echipele de la Naturalia, Coffee-break, My/Maia, “Pâinea din rai”, iar în momentul de față lucrez ca manager de producție la brutăria artizanală cu maia Mamapan.

Din 2012 organizez lunar ateliere de inițiere în pâinea cu maia, de baghete și integrale, de pizza şi cozonaci cu maia pentru oamenii obişnuiţi, cu joburi obişnuite, sau pentru mamele care stau acasă să-și crească copiii, pentru cei care vor să mănânce sănătos, sau pentru cei care vor să regăsească gustul pâinii de altădată, pentru cei care vor pur şi simplu să lucreze ceva cu mâinile, sau pentru cei care se gândesc că pâinea e întotdeauna o afacere bună.  

Atelierele mele de inițiere se adresează în mod particular persoanelor ocupate, care printre alte o mie de lucruri pe care le au de făcut într-o zi, vor să fie în stare să facă și o pâine bună. Vă învăț să faceți pâini folosind măsurători și cântăriri minime, fără să aveți nevoie de rețete sau de veselă și instrumente de bucătărie speciale.

 Mai există și ateliere pentru avansați, pentru cei care au timp și deja au făcut din brutărit o pasiune.

Mai există din când în când și niște ateliere mai speciale: de cozonaci românești, de Baguettes&Fougasses franțuzești, de pâini rusești integrale, de aluaturi moi, adresate celor care vor să-și îmbogățească portofoliul de pâini. Mai sunt și atelierele de nutriție ...

... dar cele mai dese și importante sunt atelierele de inițiere în pâinea cu maia. Pentru grija pe care ne-o purtăm nouă înșine și celor din jurul nostru.

De asemenea, ofer consultanță pentru brutăriile/patiseriile cu maia, începătoare sau nu. Pachetul complet pentru firmele care vor sa deschidă o brutărie cu maia conține: consultanță pentru alegerea specificului brutăriei, consultanță pentru alegerea locației, consultanță pentru alegerea utilajelor,  găsirea personalului lucrativ, de la brutari la manager de producție, instruirea personalului, crearea rețetelor conform speficicului brutăriei, stabilirea fluxului tehnologic, consultanță în ceea ce privește normele de igienă, alegerea furnizorilor.

 

Dacă doriţi să participaţi la un atelier, să primiţi o porţie de maia sau dacă aveți nevoie de consultanță în vederea deschiderii unei brutării artizanale cu maia, sau dacă doar doriţi să-mi adresaţi un cuvânt în particular, vă rog să mă contactați pe mail: corina (at) atelierdepaine (dot) ro

Mulțumesc!

Calendarul evenimentelor

Atelier de inițiere în prepararea pâinii cu maia  

  • sâmbătă, 16 septembrie 2017, 9.00-12.00, București

înscrieri

Noutăți

MamaPan

 Înțarc copil, caut bonă

Rețetele sunt bune, produsele repetabile. Brutăresele muncitoare. Furnizorii aleși pe sprânceană, procedurile clarificate si imbunătățite. Până si ...

citește pe blog

Atelier de pâine cu maia 

N-am mai scris de mult despre ateliere, deși sunt activitățile mele preferate și mi-e tare drag de ele. Dar sunt atât de obosită cu munca de rutină a brutăriei, încât și o postare pe blog....

 citeste pe blog

 
Go to top