Pâinicile făcute acasă, de-a lungul timpului, de cei care au învăţat despre pâinea cu maia la Atelier
3 thoughts on “Album de Familie”
Lavinia
azi am facut paine cu s4minte negre: chimen negru, susan negru si mac. o minunatie. inca o data multumiri.
Liviu
Buna Corina.
Nu am mai vorbit de mult, cu toate astea ma gandesc si te pomenesc foarte des. Probabil ca de fiecare data cand mai fac ceva cu “maia”.
Si cam fac.
Azi m-am decis sa-ti trimit macar o poza despre painicile mele, caci unele arata chiar bine.
Dece azi? Pentru ca e o zi speciala pentru mine. Este ziua in care am facut primul meu cozonac. Si nu unul simplu ci direct unul cu maia, dupa reteta ta.
Cum a iesit?
Ei bine aici e de discutat… pentru ca ai iesit negru si ars. Asta pentru ca nu am stiut cat sa-l tin in cuptor si in plus l-am uns cu sirop de zahar (cam prea abundent si asta l-a inegrit).
Dar gustul a fost atat de bun, ca la ora asta n-a mai ramas nika din el.
Vroiam sa te intreb cu ocazia asta, cam cat timp trebuie tinut cozonacul la cuptor? Procedura e la fel ca la paine? Mai este nevoie si de perioada aceea de 5-10 minute in aburi? Pentru ca lucrurile astea nu le-am regasit pe blogul tau.
Eu l-am facut cu aburi 10 minute, dupa care am redus un pic temperatura. In total l-am tinut cam 40 minute, caci dupa 25 de minute, chiar daca nu se lipea aluat pe scobitioare, termometrul nu indica nici 90 grade. Dar se pare ca cele 40 de minute au fost prea mult. Cel putin pentru coaja insiropata!
De vre-o 2 saptamani am gasit o bucata de marmura pe care o folosesc in cuptor. E putin cam groasa insa imi place f mult. Se poate observa in pozele atasate.
Ti-am atasat 2 poze cu cozonacul, una cu 2 painici-batoane cu masline si una cu 4 painisoare.
Tu ce ai mai facut? Ce planuri mai ai?
Am observat ca ai mai avut un atelier.
Ai gasit un loc nou unde sa iti tii atelierele?
Iti urez succes in continuare si sa ne auzim cu bine.
Corina
Liviu, iti trimit pe mail reteta de cozonac cu maia, o sa gasesti raspuns acolo la intrebarile tale.
Da, am gasit o sala, mai mica, sper ca de tranzitie 🙂
Am pus pozele tale in album si-ti multumesc frumos pentru ele.
Numai bine.
azi am facut paine cu s4minte negre: chimen negru, susan negru si mac. o minunatie. inca o data multumiri.
Buna Corina.
Nu am mai vorbit de mult, cu toate astea ma gandesc si te pomenesc foarte des. Probabil ca de fiecare data cand mai fac ceva cu “maia”.
Si cam fac.
Azi m-am decis sa-ti trimit macar o poza despre painicile mele, caci unele arata chiar bine.
Dece azi? Pentru ca e o zi speciala pentru mine. Este ziua in care am facut primul meu cozonac. Si nu unul simplu ci direct unul cu maia, dupa reteta ta.
Cum a iesit?
Ei bine aici e de discutat… pentru ca ai iesit negru si ars. Asta pentru ca nu am stiut cat sa-l tin in cuptor si in plus l-am uns cu sirop de zahar (cam prea abundent si asta l-a inegrit).
Dar gustul a fost atat de bun, ca la ora asta n-a mai ramas nika din el.
Vroiam sa te intreb cu ocazia asta, cam cat timp trebuie tinut cozonacul la cuptor? Procedura e la fel ca la paine? Mai este nevoie si de perioada aceea de 5-10 minute in aburi? Pentru ca lucrurile astea nu le-am regasit pe blogul tau.
Eu l-am facut cu aburi 10 minute, dupa care am redus un pic temperatura. In total l-am tinut cam 40 minute, caci dupa 25 de minute, chiar daca nu se lipea aluat pe scobitioare, termometrul nu indica nici 90 grade. Dar se pare ca cele 40 de minute au fost prea mult. Cel putin pentru coaja insiropata!
De vre-o 2 saptamani am gasit o bucata de marmura pe care o folosesc in cuptor. E putin cam groasa insa imi place f mult. Se poate observa in pozele atasate.
Ti-am atasat 2 poze cu cozonacul, una cu 2 painici-batoane cu masline si una cu 4 painisoare.
Tu ce ai mai facut? Ce planuri mai ai?
Am observat ca ai mai avut un atelier.
Ai gasit un loc nou unde sa iti tii atelierele?
Iti urez succes in continuare si sa ne auzim cu bine.
Liviu, iti trimit pe mail reteta de cozonac cu maia, o sa gasesti raspuns acolo la intrebarile tale.
Da, am gasit o sala, mai mica, sper ca de tranzitie 🙂
Am pus pozele tale in album si-ti multumesc frumos pentru ele.
Numai bine.