Pâine dietetică semi preparată

Cu pâinea consumată treburile stau cam aşa: se porneşte de la pâinea din comerţ. Apoi boli sau gusturi detoxifiate dau semnalul de alarmă şi într-o primă fază se trece pe maşina de pâine. Pentru artişti şi naturişti, deja nu mai e loc de întoarcere şi nici de popas: mai departe ajung la pâinea cu maia. Dar pentru căutători şi îndrăgostiţi, ăsta nu e capătul drumului: urmează pâinea şi mai autentică, cea semi-preparată. Ca în final, precum şarpele care îşi înghite coada, să ajungem la origini: pâinea harică.

Reţeta de pâine dietetică semi-preparată am întâlnit-o indentic şi la Oshawa şi la Ieromonahul Ghelasie. Prilej de mare bucurie …

Ingrediente: 200 gr apă, 100 gr făină de orez, 25 gr făină de grâu/orz/ovăz/hrișcă, 50 gr mălai, sare

Mod de preparare: se pune amestecul de făinuri de mai sus în apa care clocotește si se face un piure (“cir”) gros, care fierbe rapid. Se lasă să se răcească și să se întărească. Este gustoasă și digestibilă, înlocuitorul cel mai bun al pâinii coapte. Se consumă cu varză murată, castraveți murați sau seminte uleioase râșnite.

 

2 thoughts on “Pâine dietetică semi preparată

 1. Adrian

  Buna ziua,
  Va rog sa precizati parametrii fierberii (foc, durata) si cum se poate desprinde ametecul de peretii oalei de fierbere astfel incit sa semene a piine la consistenta si forma.
  Multumesc.

  Adrian
  Bucuresti

 2. Corina Post author

  Buna ziua,
  Se fierbe la foc mic, pana cand se absoarbe toata apa. In jur de 8-10 minute, timp in care se amesteca des. Nu seamana la consistenta cu painea. Seamana mai degraba cu o budinca. Se pune in castron si se mananca cu lingura/furculita.

Comments are closed.