Clubul pâinii cu maia

Dorinţa mea de mai demult, de a organiza un club al pâinii cu maia, s-a împlinit aseară pe nepusă masă, în timpul Atelierului de iniţiere. Iniţiere de unde şi până unde, când toţi participanţii erau deja cunoscători în ale pâinii artizanale, deţinători de afaceri cu pâine, viitori întreprinzători în domeniu, sau absolvenţi de cursuri internaţionale de brutărie. A fost o seară în care mai mult s-a vorbit, povestit şi împărtăşit, decât s-a lucrat. Next level, în niciun caz iniţiere. Informaţiile, procedurile, tehnicile, toate s-au tratat mai în profunzime ca niciodată, iar deschiderea subiectelor discutate, a fost completă. Pentru mine, foarte interesant şi foarte satisfăcător şi sper că pentru toată lumea la fel!

DSC_004511 DSC_00151 DSC_00661 DSC_00621 DSC_00501 DSC_00431 DSC_00391 DSC_0031 DSC_00221

17 thoughts on “Clubul pâinii cu maia

  1. Liviu

    Am simtit si eu ca nivelul discutiilor era altul fata de obicei. Ideea cu clubul nu e rea, si eu m-am gandit la asta, poate intr-o forma mai virtuala, si anume un site de prezentare al morarilor si brutarilor amatori, unde sa se poata inscrie cei doritori, indiferent de nivelul lor de cunostinte. Se vor putea initia si forumuri de discutii, incarca poze, prezenta si dezbate diferite subiecte pe tema transformarii cereale – faina – aluat – paine (cu maia sau si cu drojdie, de ce nu…). Nu sunt un familiar al TheFreshLoaf dar cred ca e ceva similar, o sursa gratuita de resurse de unde doritorii sa se poata informa. Daca sustineti initiativa si sunt destui cei care cred cu convingere ca pot sa asigure continut pentru a fi impartasit si ca un astfel de proiect ajuta comunitatii morarilor si brutarilor amatori ma ofer sa pun la dispozitie gratuit platforma web.

  2. Corina

    Da, eu una susţin iniţiativa.
    Încă nu mi-e limpede cum va fi acest “club”, dar vreau să încerc prin metoda trial and error să împing înainte o asemenea construcţie. Dacă devine o struţo-cămilă pe parcurs, o lăsăm baltă, încercare a fost, încercare a rămas.
    Experienţa de sâmbătă devine pe zi ce trece mai luminoasă. S-a lăsat de-a lungul zilelor ce au trecut, cu schimb de maia, de bannetoane, de făinuri, nu mai zic de informaţiile şi cunoştinţele noi. Aşa ceva ar trebui să se întâmple mai des. Cum oare? Poate primul pas ar fi să aflăm câţi doritori de asemenea evenimente sunt. Eu spaţiul îl am, timpul la fel, deschidere nu mai vorbesc. Planuri nu am, modele nu am.

    Dar voi? Voi ce ziceţi?

  3. biaskitchen

    Noi suntem interesati .La vara ne oferim sa punem la dispozitie cuptorul de paine cu lemne (cred ca 1 zi/luna va fi suficient) ca sa testam coacerea
    intr-un asemenea cuptor.

  4. Liviu

    @BiasKitchen – oferindu-ne cuptorul asta cu lemne e ca si cum ai deschide cutia Pandorei…. Nu cred ca exista brutar amator ca sa nu viseze o paine coapta la cuptorul…”superlativ”.

  5. Monica

    Corina,
    Am taiat chiflutele cu forfecuta. Cel mai bun scoring facut de mine :)))))). Si viteza si modele de flori. S au desfacut f frumos la coacere.

  6. Corina

    Perfect! Pe langa lame, o sa aduc de acum incolo si forfecute la Atelier :))
    Ma bucur ca ti-ai infrumusetat chiflutele … ai pus si susan pe ele?

  7. Monica A C

    off nu, am uitat de susan eram asa de emotionata. iubesc chiflele si era prima data cand faceam si apoi aveam alte emotii despre taiatul cu foarfeca:)

  8. Corina

    si eu patesc asa, ma emotionez pentru nu stiu ce amanunt si uit sa fiu atenta la altele (:
    se vede treaba ca iubesti intr-adevar mult indeletnicirea asta cu rezultatele ei cu tot (:

Comments are closed.